Nieuws

Groene gezonde wijk rolt uit in Heiloo

Gepubliceerd op
27 november 2018

Binnen het project 'Groene gezonde wijk' werken bewoners van een nieuwsbouwwijk in Heiloo samen met projectontwikkelaar en deskundigen aan de invulling van biodivers en klimaatadaptief openbaar én particulier groen.

Eén van de deelnemende gemeente in het project Groene gezonde wijk is Heiloo uit de provincie Noord-Holland. In een nieuwbouwwijk wordt samen met de nieuwe bewoners, projectontwikkelaar, de vereniging Groei en Bloei, een landschapsarchitect en vrijwilligers gewerkt aan de invulling van biodivers en klimaatadaptief openbaar én particulier groen.

Het concept heet ‘bioborders’ en wordt gezien als een pilot voor de aanpak van groen in komende nieuwbouwwijken in Heiloo. Eind oktober was er een eerste plantdag voor bewoners waarbij men gezamenlijk de eerste openbare voorbeeldborder aanlegde, tuinadvies kon vragen via een speeddate en bovenal, kennismaken met de toekomstige buren.

Studenten van Inholland en studenten van Wellant college van de opleiding urban green development zijn voor dit project hard aan de slag. In een bijeenkomst met alle betrokkenen lichtten twee studenten van Inholland hun onderzoeksvraag toe. Het onderzoek richt zich op de bijdrage van particuliere tuinen aan de biodiversiteit. Begin december zullen de studenten van het mbo hun eindresultaten presenteren aan de opdrachtgever. Zij hebben diverse metingen naar biodiversiteit gedaan en daar een ‘biodiversiteitsstaalkaart’ van gemaakt.

Zie ook het KCNL-project Groene Gezonde Wijk