Nieuws

Geslaagde workshopdag duurzame voedselproductie en -consumptie

Gepubliceerd op
4 december 2017

Dinsdag 21 november kwamen ruim 50 deelnemers uit het groene mbo en hbo in Wageningen bijeen voor de workshop duurzame voedselproductie en -consumptie. Er werd nieuw ontwikkeld lesmateriaal gepresenteerd.

Om bij te dragen aan een wereldwijde voedselzekerheid zijn er door het leernetwerk ' Duurzame Voedselproductie en -consumptie' lesmaterialen ontwikkeld voor mbo en hbo. Dit lesmateriaal is ontwikkeld vanuit de 'voedseltransitie-systeemaanpak' en vanuit 'consument, gedrag en gedragsbeïnvloeding'. Tijdens de workshop op 21 november stonden deze twee thema’s dan ook centraal.

Onderwijsmateriaal

Het interactieve dagprogramma omvatte aansprekende informatieve presentaties van onder andere Olaf van Kooten, Hans Dagevos en Siet Sijtsema, productpresentaties van de onderwijsmaterialen en gelegenheid tot een doorblik in de ontwikkelde onderwijsmaterialen. Dit lesmateriaal is te vinden op Groen Kennisnet: dossier Veranderend eetpatroon en de Wiki Foodbedrijven in transitie.

Case

Paul Ingenbleek (WUR) presenteerde ‘s-middags een case over Hutten Catering. Deze case is ontwikkeld op basis van het Harvard Business Case format. Hij gaf een korte inleiding over het gebruik van business cases in het onderwijs en praktische toepassingsmogelijkheden van deze Hutten case. Met de verkregen feedback gaat Paul Ingenbleek de Hutten case afronden.

Deze case zal binnenkort ook terug te vinden zijn op Groen Kennisnet. (verwachting februari 2018). Initiatiefnemer van deze workshopdag was het Onderwijsvernieuwingsprogramma Voedsel en Consument.

(Bron foto: Shutterstock)