Nieuws

Partnerraad COE Agrodier bezoekt Aeres Farms in Dronten

Gepubliceerd op
6 december 2017

Tijdens een bezoek van de partnerraad van het Centre of Expertise Agrodier aan Aeres Farms in Dronten werd de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de vmbo-, mbo- en hbo-studenten van Aeres benadrukt.

De partnerraad van het Centre of Expertise Agrodier, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijven die het CoE Agrodier ondersteunen, heeft op vrijdag 15 september 2017 een bezoek gebracht aan Aeres Farms in Dronten, onderdeel van de Aeres Hogeschool.

De rondleiding werd verzorgd door Jeroen Nolles, teammanager Veehouderij en Ondernemerschap bij Aeres Hogeschool. Bijna alle stallen werden bezocht, met speciale aandacht voor de net geopende pluimveestal. Het grote voordeel van de Aeres Farms is dat studenten tijdens hun studie direct veel praktijkervaring kunnen opdoen zodat zij beter zijn voorbereid op de arbeidsmarkt in de agro- en foodsector.

Een voorbeeld is dat hbo-studenten, onder leiding van een coach, een klein varkensbedrijf (40 varkens), een legkippenbedrijf (1000 legkippen), 30 schapen en een paardenpensioenstal (40 plaatsen) runnen op Aeres Farms.

Tijdens het bezoek werd de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de vmbo-, mbo- en hbo-studenten van Aeres benadrukt. In het partnerraadoverleg van het CoE Agrodier, dat voor het bezoek aan Aeres Farms plaatsvond, werd opnieuw gesproken over het grote belang voor het bedrijfsleven aan competente afgestudeerden in de agro- en food sector.

Bezoek Aeres Farms 1_lr.jpg

Het CoE Agrodier draagt hier in grote mate aan bij door studenten te laten meedraaien in projecten in samenwerking met het bedrijfsleven.

(Foto Aeres)