Meer nieuws
-
Nieuw Handboek Groenbemesters verschenen
9 september 2019 - Tijdens van de groenbemesterdag op 28 augustus op proefboerderij Vredepeel is het nieuwe Handboek Groenbemesters gepresenteerd en zeer enthousiast... -
Lector deelt toekomstvisie over vitale bodem
6 september 2019 - Judith van de Mortel is benoemd tot lector ‘Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem’. Tijdens haar inaugurele rede op 9 mei 2019... -
Vruchtgebruik in stedelijk openbaar groen
13 juli 2019 - Kan het openbaar groen in onze steden een functie hebben in de voedselvoorziening door er fruit of noten uit te oogsten? En wat betekent dat voor het... -
Leerlingen en ouders over de toekomst van groen onderwijs
27 juni 2019 - Het aantal leerlingen en studenten in het vmbo, hbo en wo stijgt, maar bij het mbo-groen is een daling te zien. Wies Baltus verdiepte zich voor haar... -
Insecten als visvoer
20 mei 2019 - Insecten gekweekt op afvalstromen kunnen een goede vervangende eiwitbron zijn voor kweekvis, is de overtuiging van lector Olga Haenen. Insectenmeel... -
Samenwerking lectoren circulaire economie levert resultaten op
20 april 2019 - Het Lectorenplatform Circulaire Economie werd in 2017 in het leven geroepen door zeven lectoren en Stichting Het Groene Brein om de transitie naar een... -
Innovaties van studenten tijdens HAS Food Experience
13 april 2019 - Ruim 200 studenten van HAS Hogeschool presenteerden begin februari op de jaarlijkse Food Experience hun innovatieve concepten, zoals een volledig... -
3D-FoodPrinting tegen voedselverspilling
4 april 2019 - Wereldwijd wordt meer dan 30% van de voedselproductie verspild. Dat verspilde voedsel bestaat soms uit uitstekende grondstoffen waarvan je met hulp... -
Samenwerking in bijenonderzoek tussen hogescholen Van Hall Larenstein en Inholland
28 maart 2019 - Nieuwe lector Frens Pries en associate lector Arjen Strijkstra gaan intensief samenwerken om de gezondheid van bijen en andere bestuivers in Nederland... -
Broederijonderzoek bij Aeres
18 maart 2019 - Niet alleen water, voer, klimaat en stalinrichting hebben invloed op de kwaliteit van kuikens op een broederij, ook de herkomst van de eieren en het...