Meer nieuws
-
Voeding: 5 favoriete stukken van de redactie
3 september 2021 - In deze serie presenteert Groen Kennisnet de 5 beste stukken voor elk thema binnen het groene domein. Deze week zetten we de artikelen over Voeding... -
Vijf vragen over kippenvlees in supermarkten
13 augustus 2021 - Op woensdag 11 augustus werd bekend dat uiterlijk eind 2023 alle Nederlandse supermarkten alleen nog maar verse kip met ten mínste 1 Beter... -
Onderzoek bevestigt: we kunnen best een dagje zonder vlees
5 augustus 2021 - Een op de drie volwassen is in 2020 minder vlees gaan eten. Een half procent is helemaal gestopt met de consumptje van vlees, blijkt uit het... -
De voor- en nadelen van voedselbewerking
30 juli 2021 - Voedselbewerking is een essentieel onderdeel van ons voedselsysteem. Het is nodig om ons voedsel eetbaar, verteerbaar, voedzaam, houdbaar, smakelijk... -
Minder suiker, net zo aantrekkelijk
8 juli 2021 - Hoe vergroot je de consumentenacceptatie van voedingsproducten met verlaagd suikergehalte? Wageningen Food & Biobased Research toont aan dat -... -
De appel valt niet ver van de boom: genetische relaties binnen de wilde appelcollectie
21 juni 2021 - De wilde appelcollectie is door het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN) en Wageningen University & Research (WUR) Plant Breeding genetisch... -
Exclusief Black Angusvlees uit Twente
19 juni 2021 - Als je een Holstein koe kruist met de juiste Black Angus-stier, krijg je een dier dat een vleestype oplevert vergelijkbaar met graangevoerd Black... -
Gezond eten verlaagt risico op hart- en vaatziekten
16 juni 2021 - Jaarlijks sterven wereldwijd 17 miljoen mensen ten gevolge van hart- en vaatziekte, waarmee het een van de belangrijkste doodsoorzaken is. Met gezonde... -
Pleidooi voor duurder vlees en goedkoper groente en fruit
9 juni 2021 - Vlees moet 1 tot 3 procent per jaar duurder worden, stellen 50 Nederlandse wetenschappers in een brief aan informateur Hamer. Daar tegenover zetten ze... -
Diervoederindustrie ziet mogelijkheden opwaarderen co-producten uit humane voeding
8 juni 2021 - Co-producten uit de humane voeding zijn op te waarderen door toepassen van scheidings- en opwerkmethoden. Dit blijkt uit literatuuronderzoek...